נושא נישואין וגירושין של יהודים במדינת ישראל אזרחיה או תושביה הינו בסמכותם הבלעדית של בתי הדין הרבניים. על פי הדין העברי, אשה שבגדה אסורה על בעלה אשר צריך לגרשה. במקרה כזה תאבד האשה את מזונותיה וכתובתה.
בעוד שאישה שבגדה, דינה גירושין והיא אסורה על "בעלה ובועלה", לגבר שבגד יש דרך חזרה, ואם הפסיק לבגוד, נשמטת כנגדו עילת הגירושין.

אך כיצד מוכיחים בגידה? את מעשה הבגידה יש להוכיח בשני עדים שראו את האישה מקיימת יחסי מין עם אחר. חוק הגנת הפרטיות קובע מהי פגיעה בפרטיות אך גם מונה מספר הגנות ל"פוגע". במקרה שקרה צילם הבעל את אשתו נואפת, ובנוכחות שני עדים מטעמו. בית המשפט קבע כי ברגע שהבעל עזב את דירת בני הזוג הפך הבית להיות רשות היחיד של האישה ועל כן במעשה הצילום הופרה זכותה של האשה לפרטיות.

"כלל הפסילה" הקבוע בחוק הוא יחסי וניתן במקרים מסויימים להעדיף את עקרון גילוי האמת על פני עקרון הגנת הפרטיות. באותו מקרה העדיף בית המשפט את ההגנה על פרטיות האשה משום הפגיעה הקיצונית בפרטיות וגם משום שבית הדין אליו הוגש הצילום לא בחן אם ניתן להכריע גם בלי הצילומים אלא באמצעות ראיות אחרות. בעניין זה נציין כי בעידן טכנולוגי של היום קיים גם "עיקוב ברשת", למשל תוכנה במחשב הביתי שתעקוב אחר בן הזוג. המדובר בפעולה לא חוקית מצד המתקין שגם יכולה להגיע לכדי עבירה פלילית, מה עוד שבגידה וירטואלית לא תוכל להיחשב כבגידה לפי ההלכה העברית. עדיין קיום קשר אינטימי ברשת אף ללא מגע עם גבר זר עלולה להחשב כמעשה שמגיע לכדי עילת גירושין. מקרה שנדון בבית הדין באשקלון אישר זאת ותביעת הבעל לגירושין התקבלה.

מאמר זה אינו בבחינת חוות דעת משפטית ואינו מחליף ייעוץ משפטי, למידע ניתן לפנות לעו"ד רמי שלמון.

משרדים:

רח' רוטשילד 40 ראשון לציון

כתבו לנו מייל:

salmon@salmonlaw.co.il

התקשרו:

03-9648757
הרשמו לדיוור שלנו:
השארו מעודכנים בכל החדשות והעדכונים